Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med božanstvi in demoni

Ivan Štuhec
Za vas piše:
Ivan Štuhec
Objava: 22. 10. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2011 / 06:34

Med božanstvi in demoni

Manjka samo še to, da predsednik države svojega kandidata za mandatarja odlikuje za kakšne državniške zasluge pred volitvami. Nobelovo nagrado bo težko dobil v tako kratkem času. Preden je bil Obama izvoljen, je del sveta pričakoval odrešenika, a že nekaj mesecev za tem so opazili, da z odrešenjem ne bo nič.
Slovenija me te dni spominja na Ameriko pred Obamo.

Manjka samo še to, da predsednik države svojega kandidata za mandatarja odlikuje za kakšne državniške zasluge pred volitvami. Nobelovo nagrado bo težko dobil v tako kratkem času. Preden je bil Obama izvoljen, je del sveta pričakoval odrešenika, a že nekaj mesecev za tem so opazili, da z odrešenjem ne bo nič. Če sežemo samo malo nazaj, v čas pred zadnjimi državnozborskimi volitvami, in preberemo nekaj naslovov o Pahorju, bomo ugotovili, da je bil tudi Pahor v vlogi odrešenika, tako kot je sedaj Jankovič. Iz tega razloga je sekularno upravljanje z oblastjo problematično, ker hočeš nočeš vedno dela svoje bogove. Samo božanstvom se klanjajo podaniki, verniki častimo Boga.

In če je na eni strani božanstvo, potem je na drugi strani hudič. Kdo ga v slovenskih razmerah od Depale vasi naprej pooseblja, je vsem dobro znano. A ta demonizacija še nikoli ni bila tako dolga, vztrajna, načrtna in uglašena, kot je v zadnjem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh