Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velike politične novosti

Ivo Jevnikar
Za vas piše:
Ivo Jevnikar
Objava: 17. 12. 2011 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 11:11

Velike politične novosti

Rojaki v zamejstvu ob spremembah v Italiji in Sloveniji Slovenci v Italiji, ki kot italijanski državljani doživljajo vzpone in padce italijanske družbe, ob tem pa so kot pripadniki slovenskega naroda na številnih področjih tesno povezani z matično Slovenijo, se skoraj istočasno soočajo z velikimi političnimi novostmi v obeh državah. Berlusconijev padec Pod težo moralnega vprašanja, zlasti pa italijanske finančne in gospodarske krize, ki je seveda neločljivo povezana z globalno krizo svetovnega gospodarskega sistema, se je moral ministrski predsednik Silvio Berlusconi 12. novembra umakniti skupno s svojo desnosredinsko vlado, ki je že dalj časa pokala po šivih in izgubljala podporo vse večjih skupin lastnih parlamentarcev.
Rojaki v zamejstvu ob spremembah v Italiji in Sloveniji

Slovenci v Italiji, ki kot italijanski državljani doživljajo vzpone in padce italijanske družbe, ob tem pa so kot pripadniki slovenskega naroda na številnih področjih tesno povezani z matično Slovenijo, se skoraj istočasno soočajo z velikimi političnimi novostmi v obeh državah.

Berlusconijev padec

Pod težo moralnega vprašanja, zlasti pa italijanske finančne in gospodarske krize, ki je seveda neločljivo povezana z globalno krizo svetovnega gospodarskega sistema, se je moral ministrski predsednik Silvio Berlusconi 12. novembra umakniti skupno s svojo desnosredinsko vlado, ki je že dalj časa pokala po šivih in izgubljala podporo vse večjih skupin lastnih parlamentarcev.

Dogodek spada med mejnike italijanske povojne politične zgodovine. Končalo se je poglavje, ki se je začelo z Berlusconijevim prevzemom oblasti po volitvah leta 1994. Kljub vmesnim vladam leve sredine, ki so se zrušile...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh