Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moralno očiščenje

Objava: 28. 04. 2012 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:26

Moralno očiščenje

Odgovor na pismo Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) Spoštovani člani Komisije Pravičnost in mir pri SŠK! Zahvaljujem se Vam za odgovor na moje odprto pismo, ki sem ga prejel dne 22. februarja 2012 in je bil objavljen tudi v prilogi Družine, v Slovenskem času 26. februarja 2012. Na Vaše pismo sem Vam 9. marca 2012 odgovoril, vendar sem doslej prejel samo potrditev, da ste pismo prejeli. Ker v več kot mesecu in pol na vnovične pobude in tudi na nova vprašanja ni bilo nobenega odziva, se spet obračam na Vas z odprtim pismom. Še prej pa se iskreno zahvaljujem kardinalu dr. Francu Rodetu, ki je v mojem pismu prepoznal etične vzgibe in me tudi zato javno moralno podprl (glej Družina, št. 17, 22. aprila 2012, stran 9 in Dnevnik, 13. aprila 2012, stran 4). Veseli me, da ste v mojem pismu prepoznali »prizadetost številnih članov Cerkve zaradi dolžniške krize podjetij, povezanih z mariborsko nadškofijo« in tudi, da odkrito priznavate, da bodo »negativne finančne in moralne posledice dolgotrajne« in da se »posplošujejo na celotno Cerkev na Slovenskem«. Žal so se v zadnjem času zgodili še novi dogodki, ki težo prej omenjenega bremena le povečujejo: v stečaj sta šli podjetji Zvon I in Zvon II, povezani z gospodarstvom mariborske nadškofije, zaradi česar je izginil zadnji up malih delničarjev, da bi kdaj lahko bili vsaj delno izplačani.

Odgovor na pismo Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK)

Spoštovani člani Komisije Pravičnost in mir pri SŠK!

Zahvaljujem se Vam za odgovor na moje odprto pismo, ki sem ga prejel dne 22. februarja 2012 in je bil objavljen tudi v prilogi Družine, v Slovenskem času 26. februarja 2012.

Na Vaše pismo sem Vam 9. marca 2012 odgovoril, vendar sem doslej prejel samo potrditev, da ste pismo prejeli. Ker v več kot mesecu in pol na vnovične pobude in tudi na nova vprašanja ni bilo nobenega odziva, se spet obračam na Vas z odprtim pismom. Še prej pa se iskreno zahvaljujem kardinalu dr. Francu Rodetu, ki je v mojem pismu prepoznal etične vzgibe in me tudi zato javno moralno podprl (glej Družina, št. 17, 22. aprila 2012, stran 9 in Dnevnik, 13. aprila 2012, stran 4).

Veseli me, da ste v mojem pismu prepoznali »prizadetost številnih članov Cerkve zaradi dolžniške krize podjetij, povezanih z mariborsko nadškofijo« in tudi, da odkrito p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh