Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Biti mlad je danes težko«

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 12. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2012 / 10:57

»Biti mlad je danes težko«

Z bratom Aloisom o sporočilih taizéskega srečanja v Ljubljani, o mladih in o Taizéjski skupnosti. Je prior Taizéjske skupnosti bratov, ki je med 28. aprilom in 1. majem na srečanju v Ljubljani zbrala več kot 500 mladih iz več kot 20 držav iz vzhodne in zahodne Evrope.

Z bratom Aloisom o sporočilih taizéskega srečanja v Ljubljani, o mladih in o Taizéjski skupnosti. Je prior Taizéjske skupnosti bratov, ki je med 28. aprilom in 1. majem na srečanju v Ljubljani zbrala več kot 500 mladih iz več kot 20 držav iz vzhodne in zahodne Evrope. Brat Alois je vodenje Taizéjske skupnosti prevzel po smrti njenega ustanovitelja brata Rogerja Schutza leta 2005. V Slovenijo ni prišel prvič. V Ljubljani je pred 25 leti preživel nekaj mesecev, ko je bilo tukaj prvič srečanje mladih iz vzhodne in zahodne Evrope.

Taizéjska duhovnost že desetletja privlači mlade. Kaj po vašem mnenju mlade vleče na taizéjska srečanja in v Taizé?
Tudi bratje se čudimo temu, da v Taizé prihajajo nove in nove generacije mladih. Čutimo, da si želijo najti smisel v svojem življenju. Danes imajo mladi v Evropi toliko možnosti za potovanja, študij, hkrati pa je življenje postalo težje. Teže se pripravijo na prihodnost, tudi mater...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh