Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preveliko zaupanje

Tadej Strehovec
Za vas piše:
Tadej Strehovec
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 10:29

Preveliko zaupanje

Odgovor na odprto pismo p. Bogdana Knavsa (objavljeno v 21. številki Slovenskega časa) Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) na zahtevo p. Bogdana Knavsa, ki deli prizadetost številnih članov Cerkve zaradi dolžniške krize podjetij, povezanih z mariborsko nadškofijo, v okviru svojih pristojnosti podaja naslednje mnenje. 1. Komisija se strinja s splošno ugotovitvijo, da je bilo finančno poslovanje, gospodarjenje ter predvsem čezmerno zadolževanje v mariborski nadškofiji neprimerno in v nasprotju z načeli konservativnega in varnega gospodarjenja, ki je edino skladno z zahtevami cerkvenega prava. Zato je to gospodarstvo postalo nestabilno in ranljivo ter ni preneslo pretresa, ki ga je povzročila svetovna finančna in gospodarska kriza.

Odgovor na odprto pismo p. Bogdana Knavsa (objavljeno v 21. številki Slovenskega časa) Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) na zahtevo p. Bogdana Knavsa, ki deli prizadetost številnih članov Cerkve zaradi dolžniške krize podjetij, povezanih z mariborsko nadškofijo, v okviru svojih pristojnosti podaja naslednje mnenje.

1. Komisija se strinja s splošno ugotovitvijo, da je bilo finančno poslovanje, gospodarjenje ter predvsem čezmerno zadolževanje v mariborski nadškofiji neprimerno in v nasprotju z načeli konservativnega in varnega gospodarjenja, ki je edino skladno z zahtevami cerkvenega prava. Zato je to gospodarstvo postalo nestabilno in ranljivo ter ni preneslo pretresa, ki ga je povzročila svetovna finančna in gospodarska kriza.

2. Vodstvo mariborske nadškofije je izkazovalo preveliko zaupanje sodelavcem in vodstvu svojega gospodarstva. Zato po mnenju Komisije nosijo sorazmerno moralno (objektivno in su...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh