Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob novem grobu v Nikolajevi stolnici

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 20. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2013 / 10:15

Ob novem grobu v Nikolajevi stolnici

Dobrodošli, slovenski škof Rožman! Tudi kot škof ste radi hodili v planine. Politik Kardelj pa je rad nabiral gobe. Kar se tiče odnosa do narave, si nista bila tako narazen.

Dobrodošli, slovenski škof Rožman!

Tudi kot škof ste radi hodili v planine. Politik Kardelj pa je rad nabiral gobe. Kar se tiče odnosa do narave, si nista bila tako narazen.

Astronomsko daleč pa sta si bila v svetovnem nazoru.

Vi ste verjeli, da Bog je, da je v Jezusu Kristusu stopil v človeško zgodovino in ustanovil Cerkev, ki naj človeka uči čim bolj človeško živeti, potem pa ga pripeljati v srečno večnost.

Edvard Kardelj pa je iz svoje vizije izključil Boga in religijo ter prevzel nauk nemškega Juda Marxa, po katerem bo človeštvo z revolucijo delavskega razreda prišlo do brezrazredne družbe v bodočem tostranskem raju.
Leta 1941 je bila Evropa pod Hitlerjevo okupacijo. Nobeden od okupiranih narodov ni bil za takojšen oborožen odpor. Takrat je bil proti gverili celo De Gaulle. Razumljivo: os je bila takrat na višku svoje moči in Hitler je stal pred Moskvo. Vsako izzivanje bi bilo vojaško brezupno in bi samo prinašalo represalije na civilno pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh