Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opekovo sporočilo prevzema sto tisoč gledalcev

Za vas piše:
Tino Mamić
Objava: 27. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 21 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2013 / 12:25

Opekovo sporočilo prevzema sto tisoč gledalcev

Zgodovinar, sociolog in novinar JOŽE MOŽINA (45) ustvarja dokumentarne filme, ki prevzamejo. Da, lahko rečemo celo, da spreminjajo gledalce. S filmom o misijonarju Pedru Opeki skuša vse bolj hitečim zahodnjakom povedati, da je življenje lahko drugačno. Možina govori o politiki in zgodovini brez dlake na jeziku, kar nekaterim ljudem v naši državi ni najbolj pogodu.
Zgodovinar, sociolog in novinar JOŽE MOŽINA (45) ustvarja dokumentarne filme, ki prevzamejo. Da, lahko rečemo celo, da spreminjajo gledalce. S filmom o misijonarju Pedru Opeki skuša vse bolj hitečim zahodnjakom povedati, da je življenje lahko drugačno. Možina govori o politiki in zgodovini brez dlake na jeziku, kar nekaterim ljudem v naši državi ni najbolj pogodu. Stvari in pojave v državi je treba poimenovati s pravimi besedami, meni. Prepričan je, da je v naši državi in naciji veliko razlogov za upanje, posebej med preprostimi ljudmi.

Pred kratkim ste prišli iz Vancouvra. Ste onkraj luže spet dobili nagrado?

Kanadski filmski festival je film o dobrem prijatelju Opeki nagradil z nagrado za odličnost na področju filmskega ustvarjanja. Bilo je zelo prijetno in prijazno. Ta kanadska in še prej ameriška »normalnost«, ko je neko dobro opravljeno delo cenjeno brez predsodkov, je blagodejna. Posledično pa zbuja določeno grenkobo, ker te normalnosti v n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh