Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ozka vrata

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 24. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2013 / 06:53

Ozka vrata

Moj julijski, počitniško navdahnjeni, uvodnik je takoj po našem odhodu na dopust hitro odzvenel ob novici o odstopu nadškofov dr. Antona Stresa in dr. Marjana Turnška.

Moj julijski, počitniško navdahnjeni, uvodnik je takoj po našem odhodu na dopust hitro odzvenel ob novici o odstopu nadškofov dr. Antona Stresa in dr. Marjana Turnška. Čeprav je preteklo že nekaj tednov, imam danes prvič priložnost, da spregovorim o dogodku, ki je slovenske katoličane presenetil in ob vedno novih slabih novicah okoli financ mariborske nadškofije morda še dodatno potrl in užalostil.

Z odstopom nadškofov je slovenska Cerkev izgubila prizadevna pastirja in duhovna voditelja. Za vse, kar sta dobrega storila, naj jima gre zahvala in priznanje. Bog pa naj jima povrne predvsem sprejem križa odstopa in umika iz škofovske službe. Naj bo to korak k novemu začetku, k vzpostavitvi novega vodstva, ki naj preseže uteži, ki Cerkev pritiskajo k tlom in jo spenjajo v okove nerazčiščenih ran, nepopravljenih napak in nepriznanih grehov, da bo v polnosti zaživela svoje misijonsko poslanstvo v slovenskem narodu.

Vsi, ki verjamemo, da Bog bedi nad nami in posega v člov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh