Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med gradom in križem

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 05. 04. 2014 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2014 / 11:06
Med gradom in križem

Med gradom in križem

Molitev križevega pota v cerkvi je za otroke navadno dolgočasna, saj je malo zunanjega dogajanja. Najina malčka sta v nedeljo popoldne nenehno spraševala, koliko je še do konca. Tega vprašanja pa nista postavljala dva dni prej, ko smo se pri Planini pri Sevnici ob kapelicah križevega pota vzpenjali k cerkvi sv. Križa.

Molitev križevega pota v cerkvi je za otroke navadno dolgočasna, saj je malo zunanjega dogajanja. Najina malčka sta v nedeljo popoldne nenehno spraševala, koliko je še do konca. Tega vprašanja pa nista postavljala dva dni prej, ko smo se pri Planini pri Sevnici ob kapelicah križevega pota vzpenjali k cerkvi sv. Križa. Opazovali smo hrošče in kuščarje, se učili rimske številke in se vmes neprisiljeno pogovarjali o Jezusovem trpljenju.



Planina pri Sevnici, ki ima približno štiristo prebivalcev, leži na Kozjanskem, na pol poti med Šentjurjem in Sevnico. Okoliška pokrajina je razgibana, polna hribov in dolin. Najvišji je gozdnati Bohor (Veliki Javornik, 1023 m), ki se vleče skoraj naravnost od vzhoda proti zahodu. To gozdnato hribovje je edino rastišče navadne jarice v Sloveniji – do petnajst centimetrov visoke rastline z rumenim cvetom, ki se odpre zgodaj spoml...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh