Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začimbe in dišavnice za boljše zdravje

Objava: 05. 04. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2014 / 12:23

Začimbe in dišavnice za boljše zdravje

Začimbe in dišavnice oplemenitijo jedi, podarijo jim poln okus in vonj. Lahko uporabimo sveže, posušene ali zamrznjene dišavnice in začimbe. Sveže dišavnice naj bodo vedno pri roki. Uspevajo na okenski polici, balkonu ali vrtu.

V trgovinah najdemo pestro izbiro začimb in dišavnic. Izberimo tiste brez dodane soli. Na voljo so posamezne začimbe/dišavnice ali v kombinaciji. Imejmo vedno pestro zalogo začimb in zelišč.

Kaj je dobro vedeti?

Začimbe in dišavnice z močnim okusom (uporabljajmo jih v majhnih količinah so): lovor, kardamom, ingver, poper, rožmarin, žajbelj.
Začimbe oz. dišavnice s srednje močnim okusom (uporabljajmo jih v zmernih količinah) so: bazilika, listi in semena zelene, kumina, koper, koromač, česen, majaron, meta, origano, šetraj, timijan, kurkuma.
Začimbe oz. dišavnice blagega okusa (uporabljajmo jih obilno, lepo se skladajo z večino začimb in dišavnic): krebuljica, drobnjak, peteršilj.
Začimbe oz. dišavnice sladkaste...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh