Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika noč: iz pšenice v moko

Marko Ivan Rupnik
Za vas piše:
Marko Ivan Rupnik
Objava: 12. 04. 2014 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.04.2014 / 06:20
Velika noč: iz pšenice v moko

Velika noč: iz pšenice v moko

Fotografija prikazuje tako imenovani »mistični mlin«, ki nam govori o enotnosti stare in nove zaveze. Na levi strani je Mojzes, ki stresa pšenico v mlin, na drugi strani pa apostol Pavel, ki iz mlina prejema moko.


Fotografija prikazuje tako imenovani »mistični mlin«, ki nam govori o enotnosti stare in nove zaveze. Na levi strani je Mojzes, ki stresa pšenico v mlin, na drugi strani pa apostol Pavel, ki iz mlina prejema moko. Mojzes, starozavezni zakonodajalec in prerok, nosi na ramenih vrečo, v kateri je najdragocenejša vsebina stare zaveze: postava in preroštvo. Pšenica v tej vreči je hrana za ljudi, vendar nas ne more nahraniti, če ne gre skozi mlin. Čeprav se v njej že skriva vse, kar nas lahko nahrani, mora biti najprej zmleta, da se odstranijo lupine in iz nje nastane moka. Prav tako je v stari zavezi že navzoče vse, hkrati pa v resnici vse še manjka.

Postava želi človeka pripeljati k Bogu. Želi ga narediti popolnejšega, ne more pa ga rešiti smrti. Smrt je posledica greha. Postava daje človeku spoznati greh, pokaže mu ideal, ne more pa iz grešnika narediti novega člov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh