Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni maj

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2014 / 10:37

Velikonočni maj

Pred kratkim sem bral zapis Georgea Weigla (priznanega ameriškega katoliškega kolumnista in pisatelja) o prvem velikonočnem času, o dneh po Jezusovem vstajenju. Weigel poudarja, da sta tisti trenutek v življenju Cerkve zaznamovala predvsem nerazumevanje in zmeda.
Prva pomladanska luna je letos povzročila, da smo veliko noč praznovali pozno v aprilu. Čeprav smo že v Marijinem mesecu, kar ne morem na naslednjo postajo cerkvenega leta. Saj je še velikonočni čas. Ali ne bi ponotranjenje Kristusovega vstajenja in našega odrešenja moralo trajati vsaj toliko kot premišljevanje Kristusovega trpljenja in smrti?

Pred kratkim sem bral zapis Georgea Weigla (priznanega ameriškega katoliškega kolumnista in pisatelja) o prvem velikonočnem času, o dneh po Jezusovem vstajenju. Weigel poudarja, da sta tisti trenutek v življenju Cerkve zaznamovala predvsem nerazumevanje in zmeda. Kar nekaj časa je trajalo, da so prvi kristjani dojeli, kaj se je na veliko noč resnično zgodilo. Vendar je to, kar se zgodilo, potem spremenilo vse. Spremenilo je učence in njihovo razumevanje zgodovine. Spremenilo je razumevanje navzočnosti Vstalega med njimi. Razumevanje časa in resničnega bogoslužja. Odgovornosti in življenjskih načrtov.

Sre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh