Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusov poštni naslov na zemlji

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 31. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2014 / 08:58

Jezusov poštni naslov na zemlji

Evangelij sedme velikonočne nedelje nam predstavi Jezusovo molitev, ki je nekaj posebnega. Imenujemo jo tudi velikoduhovniška molitev.
Evangelij sedme velikonočne nedelje nam predstavi Jezusovo molitev, ki je nekaj posebnega. Imenujemo jo tudi velikoduhovniška molitev. Do tega trenutka je Jezus po zadnji večerji molil za svoje učence, jim dajal prijateljske nasvete in zadnja priporočila. Na koncu pa se je obrnil k Bogu Očetu. To je bil poseben trenutek, poln dramatične napetosti; Juda je že zapustil dvorano zadnje večerje in Jezus je vedel, da se je čas njegove obsodbe približal. Nastopil je torej trenutek, ko je bilo le še toliko časa, da je lahko svojo duhovno oporoko sklenil z zadnjimi, najpomembnejšimi besedami.

Oče, prišla je ura. Poveličaj svojega Sina, da Sin poveliča tebe! Še zadnjič v prijateljskem krogu svojih učencev, toda že z grozečo odsotnostjo izdajalca Juda in s slutnjo bližajoče se agonije, je Jezus začel moliti in se s prošnjo obrnil na Očeta. Beseda »ura« je zazvenela še posebej dramatično. V njej je bila vsa teža časa, ki se je iztekal hitr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh