Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni koncert za popravilo orgel

Objava: 07. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2014 / 14:18
Dobrodelni koncert za popravilo orgel

Dobrodelni koncert za popravilo orgel

Organistka in zborovodkinja Anja Tavčar, ki obiskuje tudi orgelsko šolo, je za projektno nalogo izbrala organizacijo dobrodelnega koncerta za popravilo orgel. Z njeno pomočjo in s pomočjo staršev in vaščanov je ideja zaživela na velikonočni ponedeljek, 21. aprila.


V župnijski cerkvi sv. Jurija imamo Goršičeve orgle iz leta 1896. Ker že nekaj časa kličejo po obnovi, smo se z župnikom Bogdanom Špacapanom dogovorili, da so po vrsti uspešnih obnovitvenih projektov zdaj na vrsti orgle. Organistka in zborovodkinja Anja Tavčar, ki obiskuje tudi orgelsko šolo, je za projektno nalogo izbrala organizacijo dobrodelnega koncerta za popravilo orgel. Z njeno pomočjo in s pomočjo staršev in vaščanov je ideja zaživela na velikonočni ponedeljek, 21. aprila.

V polni cerkvi je župnijski zbor zapel štiri velikonočne pesmi. Sledilo je kratko predavanje prof. Daliborja Miklavčiča o pomenu in vzdrževanju orgel. Zapela je vokalna skupina Karina, za konec je Anja Tavčar na orglah zaigrala tri skladbe. Po koncertu je bilo prijetno druženje ob teranu in pršutu. Namen koncerta je bil dosežen, to dokazujejo tudi zbrani prispevki.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh