Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kadar poseže vmes Bog

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 20. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2014 / 07:57

Kadar poseže vmes Bog

Kaj boš rekel, bralec, o naslednjih dveh zgodbah, ki ju je doživel kitajski krščanski pastor in ki ju sicer bereš v knjigi založbe Družina Nebeški človek.

Kaj boš rekel, bralec, o naslednjih dveh zgodbah, ki ju je doživel kitajski krščanski pastor in ki ju sicer bereš v knjigi založbe Družina Nebeški človek. Gre za človeka, ki mu je bil življenjski program en sam: Jezus Kristus. Zato se je kitajska Družba državne varnosti spravila nanj s takimi mučenji, da jih je mogel vzdržati samo z božjo pomočjo.

Prva zgodba: Ko je bil vklenjen v zaporu, je nekega jutra začutil, da so mu vezi popustile, da so sicer od mučenja zdrobljene noge zdržale in da so vrata celice priprta. Stopil je dol po stopnicah in tudi težka železna vrata so bila odprta. Tako še tretja železna vrata. Vratar – kot da ga pri izhodu ni opazil. Na dvorišču zapora je mrgolelo policajev, toda on je šel med njimi, kot da ga niso videli. Ko je stopil iz stavbe zapora na ulico, je pripeljal taksi in taksist ga je vprašal: »Kam želite iti?« V hipu ga je odpeljal v skrivališče krščanske družine, ki je pripadala podzemni Cerkvi.

Druga zgodba: Po štirih letih je pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh