Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolna država

Objava: 25. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2014 / 12:54

Bolna država

Ob začetku študijskega leta, ki ga zaznamuje oktober, je človek poln pričakovanj. Preveva ga elan novega, znanja in napredka.

Ob začetku študijskega leta, ki ga zaznamuje oktober, je človek poln pričakovanj. Preveva ga elan novega, znanja in napredka. A kaj ko ga kruta realnost kaj kmalu prikuje na groba, trda tla. Izhodišče tega zapisa je resnična izkušnja v razredu, polnem mladih ljudi. Ljudi, ki jim predstaviš tri države, ki so imele pravo, a katerih ravnanje je povzročilo neslutene grozote: Auschwitz, Huda jama, ISIS v Iraku. Ko študente vprašaš, ali so take države s pravom, ki povzroči take grozote, pravne države, in jih velika večina v odgovor prikima z da, takrat veš, da je nekaj narobe.

Hude narobe. Tako, kot je hudo narobe, ko predsednik najvišjega demokratičnega organa naniza cel kup z logiko in naravo stvari sprtih stavkov in hkrati pribije, da je država, ki jo predstavlja, korak nazaj, ker pač nima enake dediščine, kredibilnosti in ugleda kot država, s katero naj bi, tako smo zapisali v ustavi, namensko prekinili za vselej. Tedaj je zaključek en sam: živimo ne samo v nenormalni,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh