Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

250 let župnije Kalobje

Objava: 14. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2015 / 14:01
250 let župnije Kalobje

250 let župnije Kalobje

Med tridnevno duhovno obnovo je praznovanje doseglo vrhunec prav na rojstni dan župnije, ki je bilo simbolično pokrivalo na slovenski kulturni praznik, v nedeljo, 8. februarja.


Župnija Kalobje v tem letu praznuje 250-letnico obstoja. Že v času priprave slovesnosti se je ljudi dotaknilo zavedanje, da so del nečesa veličastnega. Med tridnevno duhovno obnovo je praznovanje doseglo vrhunec prav na rojstni dan župnije, ki je bilo simbolično pokrivalo na slovenski kulturni praznik, v nedeljo, 8. februarja.

Zimski večeri so kljub sneženemu oklepu k duhovni obnovi privabili številne župljane. Na sam praznik se je rojstvu župnije poklonila do zadnjega kotička napolnjena cerkev Marijinega imena. Bogoslužje je vodil škof Stanislav Lipovšek. Pod vodstvom župnika Petra Orešnika je sodelovalo celotno župnijsko občestvo: odrasli, mladinski in otroški zbor, ministranti iz farne in podružnične cerkve, številni bralci so prispevali svoje pozdrave, prošnje, zahvale in še kaj. Največji poudarek pa so v znamenju hvaležnosti župljani pripravili ob darovan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh