Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje na Škofjeloški pasijon

Objava: 02. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2015 / 13:02
Romanje na Škofjeloški pasijon

Romanje na Škofjeloški pasijon

Na velikonočni ponedeljek so se na romanje na Škofjeloški pasijon odpravili župljani iz Sv. Vida in Sv. Trojice iz Podlehnika.


Na velikonočni ponedeljek so se na romanje na Škofjeloški pasijon odpravili župljani iz Sv. Vida, pridružili smo se jim tudi župljani sosednje župnije Sv. Trojice iz Podlehnika. Romanje je organiziral in vodil p. Jože Petek v sodelovanju z domačimi župljani in p. Andrejem Sotlerjem.

Vožnja se je pričela z molitvijo in pesmijo. P. Jože Petek je navzoče seznanil z dogajanjem v pasijonu, spregovoril o igralcih in režiserju. Najprej smo si ogledali prelepo staro mesto in se okrepčali. Nato smo zasedli sedeže na tribuni in navdušeno spremljali skoraj tri ure trajajočo igro. Prevzela nas je glasba, kostumi, odlična govorica starega jezika, igralci, ki so odlično odigrali svoje vloge, in seveda nepozabna zgodba, ki jo vsi poznamo, vendar je odigrana na prav poseben način. Pred odhodom smo se ustavili v župnišču in se okrepčali. Na poti domov smo si izmenjali vtise o pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh