Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob obletnicah

Za vas piše:
Marijan Peklaj
Objava: 13. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2015 / 12:32

Ob obletnicah

Ta številka mednarodne katoliške revije Communio je posvečena dvema temama: Antonu Strletu in letošnji 70. obletnici konca druge svetovne vojne.

Ta številka mednarodne katoliške revije Communio je posvečena dvema temama: božjemu služabniku Antonu Strletu ob 100. obletnici njegovega rojstva in krščanskemu premisleku ob letošnji 70. obletnici konca druge svetovne vojne.

Življenje in delo rajnega profesorja dogmatike na Teološki fakulteti v Ljubljani Strleta so z raznih strani osvetljevali na simpoziju, ki je bil na Teološki fakulteti 22. aprila 2015. Za pozdravnimi nagovori, ki so jih v začetku simpozija imeli apostolski nuncij v Sloveniji, ljubljanski nadškof in dekan Teološke fakultete, je imela uršulinka s. Jasna Kogoj referat z naslovom Duhovna in intelektualna rast prof. dr. Antona Strleta. S. Jasna je pregledno in živo opisala Strletovo mladost, šolanje in duhovno rast vse do doktorata iz teologije leta 1943. Predavateljsko delovanje prof. dr. Antona Strleta je osvetlil p. Andrej Pirš in s tem spodbudil marsikak svetel osebni spomin na profesorja. Bogdan Dolenc je sestavil profesorjevo bibliografijo, prispevek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh