Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi jaz nisem Charlie

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 24. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2015 / 13:02
Tudi jaz nisem Charlie

Tudi jaz nisem Charlie

Ko so si protestniki proti terorizmu izbrali za svoje geslo »Je suis Charlie« (Jaz sem Charlie), so postavili tiste, ki niso nič manj nasprotniki terorizma, a se tudi s Charliejem ne morejo identificirati, v položaj, na katerega ne morejo pristati.
Nasilje se začne z jezikom, z govorom in izražanjem

Teroristični pokol v Parizu in obramba nedolžnih sta se končala s 17 mrtvimi. O ranjencih nimam pri roki natančnih podatkov. V trenutku so bile oči vsega sveta obrnjene v francosko prestolnico, kar je francoski predsednik pozdravil z mislijo, da je tiste dni postal Pariz prestolnica sveta. Nekaj dni poprej so zločinci iz istega ideološkega gnezda v Nigeriji pobili nekaj tisoč nedolžnih ljudi. Grozodejstvo je bilo deležno veliko manjše medijske pozornosti ter predvsem manjše zgroženosti in ogorčenosti, kakor da bi bilo manj pomembno, ker se to pač dogaja tam nekje v Afriki.

A k neprimerno večji medijski odmevnosti pariških zločinov ni prispevalo samo to, da se je to zgodilo sredi svetovne kulturne prestolnice, temveč tudi zato, ker so bili med žrtvami novinarski kolegi in ker je bil napad uperjen proti nekemu javnemu glasilu oziroma proti svobodi govora, ki menda vključuje tudi svobodo zaničevanja, sram...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh