Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj lahko naredim, da bo tudi drugemu lepo?

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 03. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2015 / 11:18

Kaj lahko naredim, da bo tudi drugemu lepo?

Neža in Klemen Karlin iz Stare Loke se zavedata privilegija, da lahko kot kristjana iz vere zajemata moč za skupno življenje.
Neža in Klemen Karlin iz Stare Loke se zavedata privilegija, da lahko kot kristjana iz vere zajemata moč za skupno življenje, ki ni vedno lahko, saj imata zelo »dinami(ti)čen« odnos, kot sta ga v šali poimenovala. Neža je profesorica latinščine in grščine na Škofijski klasični gimnaziji, Klemen pa poučuje orgle v glasbenih šolah v Škofji Loki in v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Dejaven je tudi v domačem kraju, kjer so ustanovili Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka z željo, da bi ozavestili dediščino kraja, se povezali med seboj in kraj uredili. Iz tega pa srkajo tudi njuni štirje fantje: Andrej (9 let), Pavel (7), Filip (4,5) in Jurij (1,5).

Kako kot zakonca in starša gledata na sinodo o družini?

Klemen: Sinoda skuša odgovoriti na stanje v tem trenutku, ko klasična družina ni več prevladujoči model skupnega življenja. Škofje poskušajo najti odgovore, kako v Cerkev vključevati to različnost ob hkratni zvestobi cerkvenemu nauku....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh