Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še val ukrajinskih beguncev?

Objava: 10. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2015 / 12:38

Še val ukrajinskih beguncev?

Predsednik ukrajinske Karitas Andrij Waskowycz je v pogovoru za Kathpress Evropsko zvezo posvaril pred novim valom beguncev.

Predsednik ukrajinske Karitas Andrij Waskowycz je v pogovoru za Kathpress Evropsko zvezo posvaril pred novim valom beguncev iz Ukrajine. Do tega lahko pride, če omenjena politična povezava ne bo hitro okrepila pomoči Ukrajini. V tej državi je zdaj več kot 1,4 milijona beguncev z donbaškega območja in drugih delov Ukrajine, v katerih so se bili boji med ukrajinskimi vojaki in proruskimi separatisti. Resnično število beguncev je po predsednikovem mnenju veliko višje, lahko celo podvojeno. Okrog 900.000 se jih je že zateklo v sosednje države, v glavnem v Rusko federacijo.

Posledice, ki so nastale zaradi bojev med ukrajinskimi vojaškimi silami in proruskimi separatisti, je Waskowycz ocenil kot »največjo humanitarno katastrofo v Evropi po drugi svetovni vojni«.

Posebej hudo je za civilno prebivalstvo na območjih, ki jih nadzorujejo proruski separatisti. Prizadetih je okrog 2,5 milijona ljudi. »Kdor je mogel, je pobegnil. Doma so ostali predvsem starejši, ljudje v stisk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh