Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dom kot svetišče

Za vas piše:
Urša Černivec
Objava: 05. 12. 2015 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2015 / 14:43

Dom kot svetišče

Alenka Štajner je arhitektka, žena in mama z jasnimi vrednotami, ki jo vodijo tako v zasebnem kot v poslovnem življenju.

Alenka Štajner je arhitektka, žena in mama z jasnimi vrednotami, ki jo vodijo tako v zasebnem kot v poslovnem življenju. Zna prisluhniti željam naročnikov, njihovemu načinu življenja, njihovim možnostim in vse to prevesti v podobo zanje najbolj ustreznega bivalnega prostora. Nas je zanimalo predvsem to, kako ustvariti dom, ki bo kot svetišče, v katerem najdemo zavetje, toplino, mir, v katerem je prostor za intimo, pa tudi katere napake največkrat opaža pri delu s strankami v svojem biroju Arhigo.

Zagotovo so ljubeči odnosi ključni za topel dom. Kaj pa prostor, kjer bivamo? Ali vpliva na počutje družine? Če ja, kako?

Ko se srečujem z ljudmi, ki opremljajo svoj dom, opažam pikolovsko natančnost pri izbiri barv in oblik notranjega pohištva. To mi govori o tem, kako pomemben se jim zdi prostor, v katerem bivajo.

Bistvenega pomena za prijeten dom pa je, še pred izborom pohištva, tloris hiše ali stanovanja. Tloris pomeni razporeditev prostorov glede na ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh