Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominska ura za Rudolfa Maistra

Za vas piše:
Franci Klemenčič
Objava: 05. 12. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2015 / 14:12

Spominska ura za Rudolfa Maistra

Učenci radgonske osnovne šole so 23. novembra pripravili spominsko uro, ki je v sklopu praznovanja dneva Rudolfa Maistra.


Ob župnijski cerkvi sv. Petra je bil leta 1940 blagoslovljen na novo postavljen spomenik v spomin generala Rudolfa Maistra in njegovih padlih vojakov. Spomenik, imenovan svetilnik miru, je bil kmalu po vdoru Nemcev v letu 1941 porušen. Šele v letu 2004 je bil na podnožju, ki je ostalo od prvega spomenika, postavljen nov spomenik v enaki obliki.

Učenci devetih razredov radgonske osnovne šole, med katerimi bo velika večina v prihodnjem letu sprejela zakrament svete birme, so v ponedeljek, 23. novembra, že desetič pripravili spominsko uro, ki je v sklopu praznovanja državnega praznika dneva Rudolfa Maistra. Učenci Kaja Blažka Žnuderl, Klara Žinkovič, Veronika Poštrak in Bine Hrastelj so na zanimiv način predstavili generala Maistra. Ravnatelj šole Dušan Zagorc je obljubil, da bo v kratkem postavljen še Maistrov doprsni kip v aleji velikih Slovencev ob radgonski cerkvi. Med udeleženci slovesnosti je bil tudi radgonski župnik Franc Ho...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh