Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fatima in Rusija

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 17. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2016 / 12:00

Fatima in Rusija

V Fatimi leta 1917 je Marija rekla pastirčkom, naj papež posveti njenemu brezmadežnemu Srcu svet in Cerkev z omembo Rusije.

Ob prikazovanju v Fatimi leta 1917, se pravi med prvo svetovno vojno, je Marija rekla pastirčkom, da Jezus hoče, da papež posveti njenemu brezmadežnemu Srcu svet in Cerkev z omembo Rusije (leto oktobrske revolucije!) in da se bo tako vojna skrajšala, Rusija pa ne bo razširjala po svetu svojih zmot.

Cerkev je prikazovanje priznala šele po trinajstih letih, leta 1930, a noben papež do danes ni v polnosti izpolnil omenjene Jezusove zahteve. Pij XI. jo je nekako zanemarjal, Pij XII. ji je skušal zadostiti, a namesto besede Rusija je uporabil nekaj pomenskih namigov. Pod Janezom XXIII. se o Fatimi ni govorilo. Zahtevo je pretresen vzel zares Janez Pavel II. po atentatu, ko je rešitev pripisal Mariji. Sklenil je posvetiti Mariji Cerkev in svet skupaj z vsemi škofi sveta. To je leta 1984 tudi opravil, a vendar se je tudi sam izognil besedi Rusija in uporabil pomenski besedni nadomestek.

Zakaj takšno sistematično zamolčevanje besede Rusija pri papežih? Očitno je bil razlog...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh