Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve praznovanji

Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2016 / 07:18

Dve praznovanji

 V župniji Jelšane smo v nedeljo, 5. junija, imeli dve praznovanji. Prvo je povezano z obhajanjem petih prvih sobot, ki smo jih v naši dekaniji začeli februarja.


V župniji Jelšane smo v nedeljo, 5. junija, imeli dve praznovanji.

Prvo je povezano z obhajanjem petih prvih sobot, ki smo jih v naši dekaniji začeli februarja in smo jih končali s prvosobotno pobožnostjo v mesecu juniju. Zato smo se v nedeljo, kdor je želel, posvetili Jezusovemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Posvetitev je bila pri dopoldanski in popoldanski maši. Župnik je v nagovoru podal naloge vsakega posvečenega: zgledno krščansko življenje, posvečevanje nedelj in praznikov, redna vsakdanja molitev in darovanje, rožni venec, obhajanje prvi petkov in prvih sobot, medsebojna ljubezen v družini in pomoč bližnjemu ter sodelovanje v župniji.

Popoldne pa smo imeli srečanje bolnih in ostarelih, ki ga pripravlja župnijska Karitas. K nam je spet prišel p. Andrej Mohorčič, minorit, ki je pred mašo spovedoval, med mašo pa nas je lepo nagovoril o skrbi za izgubljeno ovco in zakramentu bolniškega maziljenja. Ma...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh