Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alpska romarska pot v Francijo

Za vas piše:
Anica Horvat
Objava: 31. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2016 / 10:57

Alpska romarska pot v Francijo

Od 15. do 18. junija so se romarji iz Zgornje in Spodnje Kungote ter še nekaj iz drugih župnij odpravili na alpsko romarsko pot v Francijo.


Od 15. do 18. junija so se romarji iz Zgornje in Spodnje Kungote ter še nekaj iz drugih župnij odpravili na alpsko romarsko pot v Francijo. Duhovno vodstvo je prevzel dekan Ciril Kocbek, vodnica pod okriljem Aritoursa pa je bila Alenka, polna znanja. Veliko so peli, saj je bil Mitja neizčrpen pobudnik vedno novih pesmi.

Najprej so se ustavili v rojstnem kraju papeža Janeza XXIII. v Sotto Il Monte. Po maši in ogledu so se odpeljali v Briancon v Franciji, najvi­šje ležeče mesto v Evropi, in tam prenočili. Naslednji dan je bil njihov cilj majhna vas v osrčju francoskih Alp La Salette, eden najpomembnejših romarskih krajev v Evropi, kjer se je Marija leta 1846 prikazala dvema pastirčkoma (na fotografiji). Po maši so pot nadaljevali skozi zanimive kraje ob vznožju Savojskih Alp do živahnega romarskega Annecyja, kjer sta živela sv. Frančišek Saleški in sv. Ivana Šantalska. To je zanimivo mesto s srednjeveškim jedrom in trdnjavo iz 16....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh