Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitnice, kaj pa zdaj?

Za vas piše:
Nina Mazi
Objava: 31. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 14 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2016 / 10:37

Počitnice, kaj pa zdaj?

V storilnostno naravnani, hiperaktivni in hiperproduktivni družbi, prežeti z adrenalinom, so počitnice lahko pravi balzam za telo in dušo.


Tako se v dneh, o katerih so njihovi otroci pa tudi oni sami deset mesecev sanjali v šolskih klopeh, sprašujejo številni starši, ki že med letom težko obvladujejo potrebe, zahteve in pričakovanja svojih nadebudnežev. Počitniški načrti, želje in pričakovanja pa naj bi bili po prepričanju večine še bolj zahtevni. Poletni vsakdan, zaznamovan s počitniškim utripom, je po mnenju glavnine odraslih veliko bolj naporen od šolskega. In to kljub temu da si vse več otrok med počitnicami želi predvsem svobode, miru, udobja in ugodja, pa čim manj konkretnih, resnih nalog, obveznosti in dolžnosti.

Japonska izkušnja

Pred leti smo na morju spoznali japonsko družino. Po čudnem naključju smo se spoprijateljili, čeprav poševnooki prebivalci dežele cvetoče češnje niso kdo ve kako navdušeni nad sklepanjem prijateljstev s tujci, zlasti ne na dopustu, in izvedeli marsikaj o njihovem odnosu do dela in učenja, do počitka in dopustovanja. Ob njiho...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh