Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če se politik prekriža

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 06. 08. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2016 / 12:43

Če se politik prekriža

Kolikor vem, se je človek, ki je vstopal v Komunistično partijo Jugoslavije oz. Slovenije odpovedoval religiji in verskemu čustvovanju.

Kolikor o stvari sploh kaj vem, se je človek, ki je vstopal v Komunistično partijo Jugoslavije oziroma Slovenije kot njen član, s tem tudi odpovedoval religiji in verskemu čustvovanju. Ne vem, kako se je to izvajalo v Sloveniji. Slišalo se je o partijcih, ki so na skrivnem dajali krščevat svoje otroke in tu pa tam smuknili v cerkev, a verjetno se je naša narodna ubogljivost v splošnem kmalu prilagodila.

Da se je Vladimir Putin kdaj kot predsednik Rusije pokrižal pred množicami, sem že slišal. Bolj kot na tisto kretnjo pa sem dal na njegovo državniško obnašanje, na primer na njegovo zagrizovanje v Ukrajino.

Te dni je prišel v Slovenijo, da bi se poklonil spominu tistih tristotih ruskih ujetnikov, ki jih je na delu na cesti na Vršič med prvo svetovno vojno pokril ogromen plaz in jih seveda do zadnjega usmrtil. Na tem mestu je potem nastala Ruska kapelica, ki smo jo Slovenci pietetno obnavljali. Putin je prišel tja z veliko zamudo, njegovega obnašanja tam nisem videl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh