Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob potresu v Umbriji

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 03. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2016 / 12:17

Ob potresu v Umbriji

To, kar se je zgodilo te dni v Italiji, v bližnji Umbriji, na novo postavlja pred človeka, vprašanje: Od kod trpljenje in čemu?

To, kar se je zgodilo te dni v Italiji, v bližnji Umbriji, na novo postavlja pred človeka, tudi verujočega, prastaro vprašanje: Od kod trpljenje in čemu?

Človeška zgodovina je polna tragičnega, kolektivnega in individualnega: vojn, ki so največja tragika, genocidov, velikih lakot in kug.

Za nekatere teh tragedij je kriv gospodar našega planeta, se pravi človek. Nedvomno je kriv vojn, v glavnem iz svoje velikodržavne ambicije. Vedno je kriv tudi drugih nesreč, na primer poplav (slabo zavarovani bregovi rečnih tokov), požarov (nemarno odvržen ogorek), velikih prometnih nesreč (večkrat zaradi človeške napake).

Pri potresu, ki smo ga v začetku omenili, pa ni mogoče človeku ničesar očitati, saj tudi najmodernejši instrumenti potresov še ne znajo napovedati. Kdo je torej kriv za katastrofo v Umbriji, ki je vzela življenje okrog 300 ljudem, med njimi brezskrbnim turistom? Premikanje globokih zemeljskih plasti, se pravi geološki dejavnik, bi rekel kdo. Ampak kdo j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh