Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grozdje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2016 / 11:05
Grozdje

Grozdje

Za dober tek in lek


V tem času se grozdja lahko do sitega najemo, saj najbolj tekne naravnost s trte. Bo že držalo, ko pravijo, da je grozdje najbolje uživati kot samostojen obrok. Morda nekaj jagod lahko dodamo v sadno solato. Uživamo ga lahko najkasneje pol ure pred obrokom. Če ga jemo skupaj z beljakovinsko ali mastno hrano, kot sta na primer sir ali oreščki, nam lahko povzroči prebavne težave. Teh pa ne bomo imeli, če bomo jedli kuhano ali pečeno grozdje v pecivih.

Grozdje velja za čistilno sadje, saj ureja prebavo, odpravlja zaprtje in čisti sečne poti. Dnevno uživanje, če ne kar »grozdni dan«, razbremeni jetra. V lupini rdečega grozdja in v vinu so velike količine polifenola resveratrola. Ta zavira vnetne procese v telesu in je dejaven antioksidant. Koristen je tudi pri vzdrževanju vrednosti krvnega sladkorja in na splošno dobro zavira številne dejavnike staranja.

Ve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh