Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov novih prostorov

Objava: 29. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2016 / 12:44

Blagoslov novih prostorov

V nedeljo, 9. oktobra, so blagoslovili in svojemu namenu predali nove prostore župnijske Karitas in Kulturnega društva Orel.


V nedeljo, 9. oktobra, so blagoslovili in svojemu namenu predali nove prostore, v katerih bosta odslej delovala župnijska Karitas in Kulturno društvo Orel. Obnovljeno hišo je po maši blagoslovil semiški župnik Luka Zidanšek, navzoče je nagovorila županja Polona Kambič, pridobitve pa se je skupaj s farani veselil tudi generalni tajnik Škofijske karitas Novo mesto Gregor Vidic. Pri slovesnosti je sodeloval domači župnijski pevski zbor.

Karitas deluje v Semiču že vrsto let, vendar tako kot še marsikje drugje doslej niso imeli primernih skladiščnih prostorov, kjer bi lahko shranjevali hrano in druge potrebščine. Leta 2010 se je pokazala priložnost za odkup stare hiše (tik ob župnijski cerkvi), ki je bila potrebna temeljite obnove. Po šestih letih so s pomočjo mnogih prostovoljcev, donatorjev in obrtnikov velik projekt pripeljali do konca. V hiši je svoj prostor dobilo tudi Kulturno društvo Orel Semič, v pritličju hiše pa bo ob nedelj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh