Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svet potrebuje več Martinov

Objava: 06. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2016 / 10:36

Svet potrebuje več Martinov

Gradiščanska škofija Železno (Eisenstadt), katere zavetnik je sv. Martin, je ob 1700. obletnici rojstva tega svetnika (rodil se je v Sombotelu na Madžarskem

Gradiščanska škofija Železno (Eisenstadt), katere zavetnik je sv. Martin, je ob 1700. obletnici rojstva tega svetnika (rodil se je v Sombotelu na Madžarskem, nedaleč od avstrijsko-madžarske meje) izdala 90 strani obsegajočo publikacijo s pomenljivim naslovom Svet potrebuje več Martinov. V njej je opisano svetnikovo življenje in delo, posebej njegova aktualnost in pomen za današnji čas. Knjiga opozarja tudi na izredno sveto leto usmiljenja, ki ga letos obhajamo: na to, kar nam sporočata to leto in veliki vzornik v dobrotljivosti in usmiljenju – škof sv. Martin iz Toursa.

Škof Ägidius J. Zsifkovics je v uvodu zapisal, da je Martin izjemna osebnost, »veliki Evropejec in smernik za resnično pristno krščansko pot, kajti njegovo merilo ni bilo razkazovanje moči in vsot, marveč obličje ubožca«. To, da podarimo del svojega plašča siromaku, je »praznamenje krščanske službe v ljubezni«.

Publikacija prinaša molitev k sv. Martinu, ki jo je napisal nekdanji papež Bened...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh