Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Valentinov pohod

Objava: 27. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2016 / 10:38

Valentinov pohod

V soboto, 13. februarja, je bil v organizaciji društva Izviri iz Dobrine 20. nočni Valentinov pohod iz Dobrine na Žusem in nazaj.


V soboto, 13. februarja, je bil v organizaciji društva Izviri iz Dobrine tradicionalni, že 20. nočni Valentinov pohod iz Dobrine na Žusem in nazaj. Pohodniki so se zbrali pred gasilskim domom v Dobrini na Kozjanskem. Po uvodnem pozdravu predsednice društva Danice Recko so nagradili najmlajšega pohodnika, štiriletno Hano Hostnik iz Grlič pri Mestinju. Najstarejši pa je bil 73-letni Jože Obrez iz Šentilja pri Velenju. Po pano­ramskih žusemskih gričih je pohodnike vodil Branko Kovač. Prva postojanka je bila na Vrhonci na točki grofična Ana ob Grajski učni poti, druga pa v Krnici pri Milanu Plevniku na najvišji točki.

Prelep, romantičen in nepozaben večer pa je doživel svoj vrhunec v cerkvi sv. Valentina na vrhu Žusma, kjer jih je, kot že vrsto let, pričakal celjski škof Stanislav Lipovšek. V pridigi je pohodnikom govoril o velikem pomenu družine, staršev in otrok, »ki so rojeni iz medsebojne ljubezni, in to je nekaj svetega. Zato ste...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh