Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obnovili obljubo zakonske zvestobe

Objava: 31. 12. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2017 / 13:07

Obnovili obljubo zakonske zvestobe

20. novembra je v cerkvi sv. Magdalene mašo v zahvalo za prehojeno pot zakonskih jubilantov daroval župnik Frančišek Horvat.


Na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra, je v cerkvi sv. Magdalene mašo v zahvalo za prehojeno pot zakonskih jubilantov daroval župnik Frančišek Horvat. Devet parov je obnovilo svojo obljubo zakonske zvestobe in se zahvalilo Bogu za milosti, za vero, za podarjeno življenje, za ljubezen, pa tudi za skrbi v skupnem življenju. Diamantni jubilej – 65 let skupnega življenja – sta praznovala zakonca Paula in Matija Klemenčič iz Hrastja Mote. Poročila sta se 4. februarja davnega leta 1951 v tukajšnji cerkvi.

Župnik je v pridigi spregovoril o dvojnem prazniku, o ljubezni zakoncev, ki se morajo podpirati, sodelovati, vztrajati in so lahko veseli, ker so poročeni. Molitev naj jim bo stalnica, kar je pogoj za trden zakon.

O zakonski ljubezni so spregovorili tudi člani pastoralnega sveta in predstavniki zakonskih skupin iz sosednje radenske župnije: »V letih skupnega življenja je bilo prav gotovo že veliko prepirov in nesporazumov....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh