Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Italijo

Objava: 18. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2017 / 12:31

Romanje v Italijo

15. januarja so pevci župnijskega zbora sv. Jurija iz Mirna odšli v Italijo, v kraj Zdravščina, ki leži blizu slovenske meje.


V nedeljo, 15. januarja, so pevci župnijskega zbora sv. Jurija iz Mirna odšli v Italijo, v kraj Zdravščina, ki leži blizu slovenske meje. Sodelovali so pri dopoldanski maši. Kakor že nekajkrat doslej, so jih medse sprejeli prijazni vaščani in župnik Giovanni Sponton. Maša je bila sicer v italijanskem jeziku, toda razumljiva vsem. Z lepimi božičnimi pesmimi in milim zvokom so oblikovali mašo. Lepo so zveneli vsi mašni deli Latinske pastoralne maše z božičnimi napevi Alojzija Mava.

Izbor pesmi so vzeli iz neizčrpne božične zakladnice. Pesmi je z orgelsko spremljavo obogatil župnik in prof. orgel Federico Mirko Butkovič; zborovodja je bil Andrej Budin. Na koncu so zazvenele še dodatne pesmi, ki so jih verniki lepo sprejeli. Za sodelovanje so se pevcem zahvalili in jih prijazno povabili, naj spet obogatijo nedeljsko dopoldne. Ob toplem čaju, kozarčku rujnega in pecivu so po koncu poklepetali in se razšli z mislijo, da se kmalu spet v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh