Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden za živo hrano

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 04. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2017 / 10:18
Teden za živo hrano

Teden za živo hrano

Postni čas je priložnost za letno prenovo telesa.


Postni čas je priložnost za letno prenovo telesa. Če se ne odločite za post brez hrane, boste zagotovo zmogli post s presno, surovo hrano. Pri tem pa se nemudoma postavi vprašanje, s čim bi se nasitili. Rešljivo je laže, kot si mislimo: nekaj prvovrstne, a ne ravno nasitne ponudbe je že na domačem vrtu. Sicer pa se moramo založiti z oreščki, svežim in suhim sadjem, medom, solato in, če je le mogoče, z dobrim in okusnim oljem, na primer orehovim. Kako torej začnemo?

Če je le mogoče, si zjutraj stisnemo pomarančni ali grenivkin sok. Če ne, si skuhajmo čistilni čaj. Če imamo pri hiši sokovnik, si pripravljajmo sokove iz korenja, rdeče pese, jabolk, zelene, če naš aparat zmore, pa mu dodajajmo še koprive, regrat, liste brstičnega ali kodrolistnega ohrovta, radič, liste slezenovca, mlade liste hrena, navadno zvezdico, plešec ali kak drug plevel. Tudi smutiji z navede...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh