Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščanstvo ni idilika

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 07. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2017 / 09:10

Krščanstvo ni idilika

Če bi naredili anketo med bivšimi partijci, kako danes ocenjujejo ukinitev božiča, koliko bi jih videlo v takšnem ukrepu nekaj razumnega in koliko nekaj norega?

Če bi naredili anketo med bivšimi partijci, kako danes ocenjujejo ukrep partije, ki je na začetku oblasti ukinila božič, tega kralja praznikov katoliškega naroda, koliko bi jih videlo v takšnem ukrepu nekaj razumnega in koliko nekaj norega? Danes, v tem ne samo potrošniškem, ampak tudi v verskem razpoloženju, vidimo povsod pravi razcvet jaslic, tega simbola božiča, in to po vsej Sloveniji, od Štajerske do Primorske.

Povsod razstave jaslic, težnja po inovativnosti in izvirnosti, tudi živih jaslic. En sam razmah ljudske fantazije po cerkvah in domovih. Kdor veruje v Kristusa, se tega pojava lahko samo razveseli, saj je dokaz, kako zelo se je motila domnevno znanstvena doba, ki je mislila odpraviti religijo s prvo petletko. Ja, ta izum svetega Frančiška lahko kristjana samo razveseljuje. Posebno ko vidi pri tem težnjo, da bi vsaka razstava prikazala jaslice v novi luči! In kaj vse zmore pri tem fantazija tudi napol verujočih! Najdeš jaslice sredi gozda, ki ga v resnici ni bilo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh