Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeče, črne in rumene češnje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 05. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2017 / 11:54
Rdeče, črne in rumene češnje

Rdeče, črne in rumene češnje

Juhuhu, češnje so tu! Žal jih na nekaterih predelih Slovenije zaradi pozebe ne bomo zobali naravnost z drevesa.


Juhuhu, češnje so tu! Žal jih na nekaterih predelih Slovenije zaradi pozebe ne bomo zobali naravnost z drevesa. A z malo volje bomo vsi siti rdečih, črnih ali rumenih plodov. Kar na začetku opozorimo, da sezono češenj lahko podaljšamo tudi tako, da jih sušimo. Tako jih bomo jedli namesto rozin ali kot dodatek pecivom, sladoledom, napitkom in celo solatam.

V knjigi dr. Alfreda Vogla Ljudski zdravnik je zapisano, da za zdrave ljudi ni omejitev pri uživanju češenj, da pa jih je potrebno dobro prežvečiti in prepojiti s slino. Nikoli ne pijemo vode, ko jemo češnje, saj bi imeli prebavne težave. Je pa priporočljivo skupaj s češnjami užiti nekaj polnozrnatega kruha in vse dobro prepojiti s slino. Tako ne bodo povzročile vrenja v želodcu.

Ko češnje koščičimo, shranimo pecelj in koščice. Iz pecljev pripravimo čaj za lajše izločanje urina pri pojavu ledvič...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh