Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cesarski praženec

Za vas piše:
M. N.
Objava: 30. 09. 2017 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2017 / 13:02

Cesarski praženec

»Aristokratski« družinski zaščitni znak in fantovska zadrega

Cesarski praženec v naši družini že dolgo postavljamo na piedestal. Nad omamnim vonjem iz litoželezne ponve, ki ustvarja čarobne vonjave in slastne okuse, se je doslej navduševala že vrsta generacij. »Šmorn« – okusna, relativno preprosta in ne predraga sladica, po prepričanju moje mame drži pokonci in razveseljuje našo rodbino že več stoletij. V cesarsko jed pa ga je dokončno povzdignila pokojna babica, ki je študirala v prestolnici avstrijske Štajerske.

Potem, ko je šmorn pri nas doma tradicionalno služil predvsem razvajanju čutov in brbončic, se je pred par leti iz kuhinje in jedilnice preselil še v dnevno sobo – med knjige in v odnose.

Vse je zakuhala babica

Ko ji je njena prva in najljubša petnajstletna vnukinja zaupala sladko skrivnost, da se je že prvi šolski dan zaljubila v novega postavnega sošolca, jo je babica navihano pogledala in stisnila v mehak objem, v katerem so mimogrede izginile vse prvošolske skrbi in izpuhteli vsi mladostniški d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh