Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vnovič stopila pred oltar

Objava: 11. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2017 / 10:05

Vnovič stopila pred oltar

Pisalo se je leto 1957, ko sta se v cerkvi sv. Katarine Aleksandijske v Lendavi poročila Martin in Rozalija Gruškovnjak.


Pisalo se je leto 1957, ko sta se v župnijski cerkvi sv. Katarine Aleksandijske v Lendavi poročila (danes dedek in babica) Martin in Rozalija Gruškovnjak, oba iz Beltincev. V nedeljo, 22. januarja, po 60 letih skupnega zakonskega življenja, sta vnovič stopila pred oltar, tokrat v domači beltinski župnijski cerkvi sv. Ladislava. Praznovanje biserne poroke zakonca Gruškovnjak je bilo za župnijo veliko praznovanje, saj sta se jubilanta skupaj s svojimi najdražjimi udeležila zahvalne maše v zahvalo, ki jo je daroval kaplan Zoran Car.

Martin (rojen leta 1932) se je izučil za zidarja, nazadnje je delal v gradbenem podjetju Pomgrad Murska Sobota. Rozalija (roj. Sabo leta 1935 v Dolgi vasi pri Lendavi), se je pred 60 leti primožila v Beltince, kjer sta si zgradila topel dom in si ustvarila družino. Posvetila se je delu na kmetiji, opravljala je vsa kmečka dela. V zakonu so se jima rodili hčerka Silva in sinova Jožek in Peter, v 60 letih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh