Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjige živijo z nami in mi z njimi

Objava: 12. 05. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2018 / 12:30

Knjige živijo z nami in mi z njimi

Aprilsko srečanje ob čaju v Proštijskem hramu radovljiškega župnišča so tokrat namenili zapisani besedi, pomenu knjige in branja.


Aprilsko srečanje ob čaju v Proštijskem hramu radovljiškega župnišča so tokrat namenili zapisani besedi, pomenu knjige in branja. Gost je bil dr. Jože Urbanija, teolog in prvi doktor knjižničarstva v Sloveniji. Govoril je o našem odnosu do knjig, o podobnosti med človekom in knjigo ter o njenem rojstvu, pisanju in branju.

Prve knjige so bile na glinenih ploščicah, kasneje na papirusu, nato na pergamentu, papirju in zdaj na zaslonu. Ne vemo, kaj bi se zgodilo s človekom, z njegovo intelektualno sposobnostjo, če bi branje zamrlo. Le upamo lahko, da bomo vedno živeli s knjigo, saj ji ne more do živega ne televizija, ne računalnik ali druga sodobna tehnologija. Predavanje je imelo za Radovljičane še poseben simboličen pomen, saj so 26. aprila dobili novo sodobno knjižnico. Občina ima naziv »branju prijazna«, nova knjižnica jim bo omogočala vrhunske storitve in občani so nanjo zelo ponosni.

Ivanka Korošec

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh