Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje v novomeški cerkvi sv. Lenarta

Objava: 02. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2018 / 13:02

Praznovanje v novomeški cerkvi sv. Lenarta

Vsako leto v maju se novomeški gasilci zberejo pri Florijanovi maši, pri eni izmed cerkva, od koder prihajajo gasilska društva.


Vsako leto v maju se novomeški gasilci zberejo pri tradicionalni Florijanovi maši, pri eni izmed cerkva, od koder prihajajo gasilska društva. Letos je praznovanje pripravilo Gasilsko društvo Novo mesto v nedeljo dopoldne, 13. maja, v novomeški cerkvi sv. Lenarta. Na parkirišču v Kandiji so se zbrali gasilci iz šestih društev novomeškega okrožja (Otočec, Ždinja vas, Šmihel, Novo mesto, Kamence, Prečna) ter društvi iz gasilskega poveljstva občine Straža (Vavta vas in Dolenja Straža). Pod vodstvom poveljnika Matjaža Kavška so odšli v povorki po kandijskem mostu v cerkev. Na čelu je bilo osem praporščakov, sodelovalo je več kot šestdeset članov.

Mašo je daroval p. Tomaž Hočevar, ki je v pridigi predstavil lik zavetnika sv. Florijana. Dejal je, da je bil Florijan na voljo ljudem, ko so ga potrebovali. Človek je danes sebičen, egocentričen, nima časa, medtem ko pri gasilcih tega ni, nesebično pomagajo, kot je sv. Florijan.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh