Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bodo onemogočili še eno priložnost?

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 23. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2018 / 13:20

Bodo onemogočili še eno priložnost?

Po državnozborskih volitvah bi v skladu z ustaljenimi demokratičnimi pravili moral vlado sestavljati zmagovalec volitev.

Po državnozborskih volitvah bi v skladu z ustaljenimi demokratičnimi pravili moral vlado sestavljati zmagovalec volitev, t. j. parlamentarna stranka, ki ji je največ volivcev izrazilo zaupanje. V prvem poskusu tako tudi bo, s čimer je predsednik države pokazal svojo demokratično usmerjenost.

Toda takoj po volitvah so predstavniki levih strank začeli spet ponavljati svojo protijanševsko »mantro«, da z njim v koalicijo ne gredo. Utemeljenih in programskih razlogov niso navedli, a računica je na dlani. Onemogočiti enakopravno sodelovanje med »levimi« in »desnimi«, zavreti proces normalizacije naših odnosov in ohranjati polarizacijo, od katere živi izključujoča levica, četudi je le-ta naša nesreča in ovira na poti napredka ter je sedaj odlična priložnost za korak naprej v sožitju, sodelovanju in ne nazadnje tudi spravi. Kaj jih nagiba k taki za narod pogubni izključujoči drži?

Gotovo to niso državniški, demokratični razlogi. Tudi gospodarski ne. Niso razlogi, ki bi jih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh