Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nada

Za vas piše:
Simon Lenarčič
Objava: 11. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2018 / 05:30

Nada

Med OBLIKE imena NADA, ki so pri nas uradno zapisane, spadata poleg že omenjenega ruskega imena Nadežda in klicnih oblik, ki jih bomo opisali v nadaljevanju tega sestavka, še imeni Nadina in Nadislava.
Nada (2., zadnji del) – Med OBLIKE imena NADA, ki so pri nas uradno zapisane, spadata poleg že omenjenega ruskega imena Nadežda in klicnih oblik, ki jih bomo opisali v nadaljevanju tega sestavka, še imeni Nadina in Nadislava. Prvo ima dva različna izvira: deloma je južnoslovansko in slovensko ime, ki izhaja neposredno iz korena besede nada, 'upanje', deloma pa podomačena oblika francoskega imena Nadine, ki ima ruske korenine. Drugo ime pa ima k imenu NADA dodano značilno slovansko imensko sestavino -slava.
Ime NADINA je 1. 1. 2017 imelo 26 prebivalk Slovenije, kar je 2 več kot leto poprej, ko ga je imelo 24 prebivalk. Za ime NADISLAVA pa podatek o pogostnosti ni več dostopen.

Od klicnih oblik imena NADA, ki so pri nas uradno zapisane, je najpogostejša Nadica. Narejena je z značilno žensko pripono -ica. Ime NADICA je 1. 1. 2017 imelo 264 prebivalk Slovenije, kar je 3 manj kot leto poprej, ko ga je imelo 267 prebivalk. Povprečna starost Nadic je na začet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh