Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Genova žaluje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2018 / 06:33
Genova žaluje

Genova žaluje

V italijanskem pristaniškem mestu Genova so minulo soboto, 18. avgusta, obhajali žalno slovesnost za žrtve tragične nesreče, ko se je dan pred praznikom Marijinega vnebovzetja v naseljenem delu mesta zrušil del viadukta.


V italijanskem pristaniškem mestu Genova so minulo soboto, 18. avgusta, obhajali žalno slovesnost za žrtve tragične nesreče, ko se je dan pred praznikom Marijinega vnebovzetja v naseljenem delu mesta zrušil del viadukta. Slovesnost na mestnem sejmišču je vodil genov­ski nadškof kardinal Angelo Bagnasco, slovesa od več kot 40 smrtnih žrtev nesreče pa se je udeležilo okoli 3.000 ljudi, med njimi tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella in drugi visoki vladni predstavniki. Za soboto je bil napovedan tudi narodni dan žalovanja.

Kardinal Bagnasco je med žalno slovesnostjo žalujoče pozval k solidarnosti in človeški bližini, saj »po luknji v srcu mesta in globokih ranah čutimo, kako pomembne so medčloveške vezi«. Takšne vezi po njegovih besedah »sodijo v tkivo družbe, ki se imenuje civilna«. Kardinal je že dan po nesreči v genovski bolnišnici sv. Martina na oddelk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh