Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov oltar in ambon

Objava: 25. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2018 / 06:21

Nov oltar in ambon

Skriljani na Vipavskem so v nedeljo, 15. julija, slovesno, tudi z evharistično procesijo po vasi, praznovali god starodavne zavetnice sv. Marjete Antiohijske.


Skriljani na Vipavskem so v nedeljo, 15. julija, slovesno, tudi z evharistično procesijo po vasi, praznovali god starodavne zavetnice sv. Marjete Antiohijske. Ob tej priložnosti je ob asistenci domačega župnika Rafka Klemenčiča upokojeni škof Metod Pirih blagoslovil prenovljeni prezbiterij in novi ambon ter slovesno posvetil oltar, obrnjen proti ljudstvu, ki ga je po načrtih arhitekta Marka Lavrenčiča izdelala kamnoseška delavnica Mužina.

Skrilje so podružnica kamenjske župnije, ki je za zadnjo temeljito prezidavo svoje cerkve (ene izmed dveh na starodavnih cerkvenih lokacijah) poskrbela že leta 1933. Dovolj veliko in lepo urejeno svetišče so letos v dobrem mesecu prilagodili bogoslužni reformi, ki svetuje, naj bo daritveni oltar obrnjen k ljudstvu, ob njem pa trden ambon, vzvišeni kraj branja in oznanjevanja Božje besede. Skrilje so staro cerkveno središče, nemara starejše od Kamenj, ki spodbuja sodobnike: Ostanite zvesti izročil...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh