Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Raziskovalec literature

Za vas piše:
Jože Horvat
Objava: 08. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2018 / 06:52
Raziskovalec literature

Raziskovalec literature

Vemo – le redkim je podarjeno dolgo življenje in ustvarjalno delo v visokih letih. Pri tem pa jih Stvarnik ne varuje pred hudimi težavami, saj jih pogosto preizkuša z velikimi stiskami.
Vemo – le redkim je podarjeno dolgo življenje in ustvarjalno delo v visokih letih. Pri tem pa jih Stvarnik ne varuje pred hudimi težavami, saj jih pogosto preizkuša z velikimi stiskami. Pri Francetu Piberniku je že tako; desetletja se je moral boriti s političnimi grožnjami, ni mu bilo prizaneseno niti na zasebni ravni. Toda pri njem je to videti prej svojevrstna spodbuda kot blokada za delo v raznih zvrsteh literature.

Sicer skromno pravi, da je samo »literarni raziskovalec«. A v resnici ni le raziskovalec naše sodobne literature in avtorjev, ampak tudi pisec sedmih pesniških zbirk; po izidu zadnje (Svetloba timijan, 2000) se je po dozdevnem »koncu« svojega pesnjenja letos vrnil k ciklu 14 pesmi iz leta 1991 – in to domoljubno, pretresljivo upesnjeno slovensko zgodovino v marsičem predelal in jo z novim naslovom Slovenski spevi letos izdal v samozaložbi.
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh