Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upravitelji župnij

Za vas piše:
Franc Šuštar
Objava: 15. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2018 / 12:46

Upravitelji župnij

Bogu hvala za nove in »stare« duhovnike. Naša molitev naj jim bo v oporo pri reševanju mnogoterih problemov: od pastoralno-družbenih do gospodarskih.
Bogu hvala za nove in »stare« duhovnike. Naša molitev naj jim bo v oporo pri reševanju mnogoterih problemov: od pastoralno-družbenih do gospodarskih. Pogosto so zelo obremenjujoči, tudi za odnose v župniji: prevelika župnišča, gospodarski objekti, vrnjene in nevrnjene nepremičnine, ogrevanje idp. Uspešnost reševanja je bolj ali manj odvisna od osebne sposobnosti župnika in sodelovanja z ŽPS oz. gospodarstvim svetom. Plenarni zbor Cerkve na Slovenskem vlogo laikov na gospodarskem področju poudarja in naj jo Cerkev še pospešuje. Razmišljam, da bi za več župnij skupaj, mogoče posamezne dekanije, zaposlili ustrezno osebo. Odnos s (so)upraviteljem in odgovornost se mora seveda določiti. Kaj menite?
Hvala lepa in Bog z vami!
Franc


Spoštovani gospod Franc!
Najlepša hvala za vaše vprašanje, ki je hkrati tudi razmišljanje za pomoč pri poslanstvu duhovnikov – župnikov. Hvala vam tudi za poglobitev in vstopanje v delovanje in življe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh