Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oktobrsko kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2018 / 11:52
Oktobrsko kosilo

Oktobrsko kosilo

Na vrtu je vsega obilo. Kitajsko zelje je v polni rodnosti in prav je, da ga uživamo, saj je priročno za kuhanje in tudi surovo je odlično.


Na vrtu je vsega obilo. Kitajsko zelje je v polni rodnosti in prav je, da ga uživamo, saj je priročno za kuhanje in tudi surovo je odlično. Seveda ga tudi shranimo za zimo. Dobro se obnese v rastlinjaku, če ga presadimo v zemljo in zaščitimo z listjem. Tudi voluhar ga ne mara, zato je tam varen. Presadite ga lahko tudi v gajbice in zaščitite s kartonom, da ohranite zračnost. Zgornji del glave narežemo v solate, spodnji, trši del pa lahko narežemo tanjše ali skuhamo kot zelje. Kitajsko zelje je polno vitamina C, prepotrebnega za naš imunski sistem. Odlično je tudi z jogurtovim solatnim prelivom ali kot dodatek sendviču. Lahko pa ga narežete in postrežete kar za grizljanje.

Brez buč jeseni ne gre, zato jih čim pogosteje uživajte. Pregledujte buče in ugotovite, katere sorte je treba prej porabiti. Če imate doma želodaste buče ali sladki cmok, jih le porabite do kon...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh